Met hulp van sociale robot leren peuters tweede taal

Met hulp van sociale robot leren peuters tweede taal

TILBURG – Onderzoekers van het Tilburg center for Cognition and Communication aan Tilburg University ontwikkelen in samenwerking met een consortium van Europese universiteiten en bedrijven, een sociale robot die jonge kinderen kan helpen om Engels of Nederlands te leren op een interactieve en speelse wijze. Dat liet de universiteit vandaag weten.

Dit is het eerste experiment in de wereld waarin een sociale robot een taalprogramma aanbiedt voor peuters en kleuters uit verschillende culturen met verschillende moedertalen. Het uiteindelijke doel van het project is om een serie taalprogramma’s te maken over verschillende onderwerpen zoals getallen en ruimtelijke begrippen. Begin juli ronden de onderzoekers hun eerste experiment af en in augustus worden de eerste onderzoeksresultaten verwacht.

Hieronder een impressie van de sociale robot:

Uitgelichte video

Afbeelding
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Use of cookies

We use our own cookies and those of third parties to improve our services and show you publicity related with your preferences by analysing your browsing habits. If you continue browsing, we consider that you accept their use. You can obtain more information or learn how to change the configuration in our Cookies Policy, included in our Legal Notice.

ACEPTAR
Aviso de cookies