Engels blijft ook na Brexit officiële taal in EU

Engels blijft ook na Brexit officiële taal in EU

28 juni 2016 om 15:19 door Sophie Moerman

Het Engels blijft gewoon de officiële taal in de EU, ook nadat Groot-Brittannië de unie verlaat. Dat heeft de Ierse regering in een verklaring laten weten.

 

14dc491cf913ae64a3a6112ed74f7436-1467118928

Het hoofd van het Comité voor Constitutionele Zaken van het Europees Parlement had maandag gezegd dat het Engels geen EU-taal meer is als het Verenigd Koninkrijk de EU heeft verlaten. „Engels is onze officiële taal, omdat het is gekozen door het Verenigd Koninkrijk. Als we het Verenigd Koninkrijk niet hebben, hebben we ook geen Engels meer nodig”, was de verklaring van voorzitter Danuta Hübner volgens de Britse krant The Telegraph.

ZELF VERTALEN

Ieder land mag een officiële taal indienen en het Verenigd Koninkrijk had als enige het Engels gekozen, aangezien Ierland en Malta – ook Engelstalige landen – respectievelijk het Iers-Gaelisch en het Maltees hadden gekozen. Alle officiële teksten binnen de EU worden vertaald naar deze 24 officiële talen. Als het Engels zou worden geschrapt als officiële taal, zouden de Britten EU-documenten zelf moeten gaan vertalen.

UNANIEM

De Ieren wijzen er echter op dat een verandering in het taalregime unaniem moet worden goedgekeurd door de lidstaten. Hiervoor kregen ze steun van veel europarlementariërs, die Hübner erop wijzen dat meer dan negen op de tien Europese kinderen in de nog steeds Engels op school heeft. De EU kent drie werktalen: Engels, Frans en Duits, waarvan het Engels veruit het meest wordt gesproken.

 

http://www.metronieuws.nl/nieuws/buitenland/2016/06/engels-blijft-gewoon-officiele-taal-in-eu-na-brexit

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Use of cookies

We use our own cookies and those of third parties to improve our services and show you publicity related with your preferences by analysing your browsing habits. If you continue browsing, we consider that you accept their use. You can obtain more information or learn how to change the configuration in our Cookies Policy, included in our Legal Notice.

ACEPTAR
Aviso de cookies